19:30

Kiruna FF 2

Referat: Ohtana/Aapua FF - Kiruna FF 2

OAFF och Kiruna FF 2 spelar 1-1 (0-1) på Skolvallen i Ohtanajärvi.

Första halvlek bjuder inte på något skönspel, speciellt inte från OAFF:s sida men i den 7:e minuten kommer OAFF i sitt första anfall där Pär Alapää är framme och skjuter ett bra markskott men rakt på målvakten. I den 30:e minuten kommer Kiruna fram i ett av sina få farligare anfall under halvleken, ett inspel från vänster styrs in till 0-1 av Haben Maiuerhan. Minuten senare får OA en frispark som Danne Mäki styr där målvakten gör en fin parad. Strax före paus stjäl Johannes Pekkari bollen av Kirunas försvar men ensam med målvakten lyckas målisen rädda genom en fin fotparad. Vi går till paus med underläge 0-1, inte helt rättvist i en halvlek där OAFF gjort en dålig insats, speciellt passningarna har inte hittat rätt. Kiruna har haft ett bättre passningsspel men har ändå inte kommit fram i några farligare anfall.

Andra halvlek är det Kiruna som får den första chansen när det uppstår kalabalik i OA:s straffområde innan bollen till sist går över ribban. I den 50:e minuten slår Magnus Jatko en frispark från ca 45 meter, bollen går över alla spelare, lurar målvakten och 1-1 är ett faktum. Nu förväntar man sig en stor OAFF-dominans och OA är också det spelförande laget under större delen av halvleken. Kiruna försvarar sig riktigt bra och hugger direkt tillfälle ges och man skapar också ett par chanser bland annat ett skott över från straffpunkten och ett annat i burgveln från bra läge. I den 75:e minuten är vi ganska säkra på mål när Johannes Kero slår ett fint inlägg som Johannes Pekkari får foten på men tyvärr över ribban. Tio minuter senare kommer Kero med ett nytt fint inlägg som Adam Zingmark nickar tätt utanför krysset. I slutminuten ropas det på straff när målvakten fäller Magnus Jatko inne i straffområden men domarsignalen uteblir. Matchen slutar 1-1.

Sett över 90 minuter borde OAFF ända ha vunnit matchen trots att man spelmässigt inte når upp till normal nivå, speciellt första halvlek är riktigt dålig. Plussen idag går idag till Johannes Kero, Magnus Jatko, David Pekkari och Magnus Krekula som var dom som ändå höll en normal nivå - resten kan bättre. Kiruna gör en riktigt bra match där de främsta var Hasse Laaksonen som var lugn och felfri i försvaret, Jonas Kurak var riktigt duktig på mitten och Haben Maiuerhan var en lurig forward med snabba vändningar.